ФудбалФудбал - Македонска репрезентација

ВИДЕО: Fell Well, Play Well – Кампања на УЕФА за здрав живот

Здравјето и благосостојбата се од фундаментално значење за спортот. Во својата нова кампања, #FeelWellPlayWell, УЕФА заедно со националните асоцијации ги промовира придобивките и важноста од активниот и здрав начин на живот. 

Селекторите на репрезентациите ширум Европа ги повикуваат младите да ги следат најдобрите тактики за здрав живот: да практикуваат повеќе спорт, да јадат здрава храна, да го ограничат или избегнуваат алкохолот, да не пушат и да одржуваат рамнотежа помеѓу работата и животот. 

Благоја Милевски, селекторот на македонската А репрезентација прати своја порака во кампањата на УЕФА. 

 „Да избереме активности кои ја стимулираат нашата физичка и ментална сила!“

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!