ФудбалФудбал - ТРЕТА ЛИГА

Третолигашот БВК Коњаре изрши реконструкција на теренот и соблекувалните

За многу кратко време од формирањето БФК Коњаре успеа да се избори за пласман во Третата лига – Север, меѓутоа за жал новата сезона во овој регион воопшто и не започна.

Иако тешка спортска година за БВК Коњаре сепак екипата успеа да ги оствари зацртани цели. Извршена е реконструкција на теренот и на соблекувалните, а екипата сега чека зелено светло конечно да започне новата сезона во Третата лига – Север.

Колку за потсетување, во Трета лига само во Запад и Југозапад се игра фудбал, додека пак во Исток е донесена одлуката сезоната да започне кон крајот од февруари / почеток на март и цела сезона да се одигра до почеток на јуни. Слични најави има и за Југ, додека пак Север продолжува со „зимскиот сон“ и нема никакви најави како ќе се реши судбината за тековната сезона.

  • Целосното соопштение на БВК Коњаре:

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!