ФудбалФудбал - Македонска репрезентација

Раководството на ФФМ на Конгресот на УЕФА во Виена

Во Виена се одржа 46. редовен Конгрес на УЕФА, на кој присуствуваше и делегација на Фудбалската федерација на Македонија.

Revolution Development е софтверска компанија aпосветена на развој на врвни решенија за бизниси

Зголеменото финансирање за „Хет-трик“ програмата за развој, меѓу другото, беше на дневен ред.

Фудбалската федерација на Македонија го претставуваа претседателот Муамед Сејдини и генералниот секретар, Филип Поповски.

На Конгресот во главниот град на Австрија, Европската фудбалска Асоцијација значително го зголеми износот на средства наменети за развој на фудбалот на стариот континент.

ФОТО: ФФМ

Помеѓу 2024. и 2028. година, секоја Национална федерација ќе има на располагање 17 милиони евра за програми за едукација и развој, како што се програмите за општествена одговорност, обука на тренери и судии и за финансирање на фудбалската инфраструктура. Од почетокот на програмата „Хет-трик“ во 2004 година, во европскиот фудбал се инвестирани 2.5 милијарди евра.

ЗА СИТЕ ГОЛМАНИ НА ВОЗРАСТ ОД 7 ДО 19 ГОДИНИ – ПРИЈАВИ СЕ НА НАЈГОЛЕМИОТ ГОЛМАНСКИ КАМП НА БАЛКАНОТ – „РБ Охрид 2022“

На Конгресот беше претставен значаен напредок во женскиот фудбал во Европа, особено значајно во пресрет на претстојното Европско првенство во Англија.

ФОТО: ФФМ

Усвоени се извештаите на претседателот на УЕФА и Извршниот одбор, како и администрацијата на УЕФА за натпреварувачката сезона 2020/2021 година, финансиските извештаи за истиот период и буџетот за финансиската 2022/2023 година. Конгресот го ратификуваше изборот на нови членови во органите на УЕФА. Следниот е закажан за 5. април 2023 година во Лисабон.

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!