ФудбалФудбал - Македонска репрезентација

Листа на забранети супстанци според најновата регулатива на WADA

Комисијата за медицина и анти-допинг на ФФМ ги споделува најновите регулативи во врска со WADA листата (забранети супстанци) кои стапуваат на сила од 1. јануари 2022 година: 

Списокот со забранети супстанции на WADA.docx 

Листа за терапевска употреба на лекови.docx 

Допис од УЕФА за WADA регулативи.docx 

WADA 2022.pdf 

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!