ФудбалФудбал - Македонска репрезентација

ИЗВЕСТУВАЊЕ за формата и содржината на Извештаите за корисниците на средства од даночно ослободување

„Почитувани фудбалски клубови – корисници на средства од даночно ослободување (ваучер) за 2021 година (листата на клубови е во приложените материјали), согласно известувањето добиено од страна на Агенцијата за млади и спорт, и законските одредби од Законот за спорт, најдоцна до 10 март 2022 година потребно е до Фудбалската Федерација на Македонија да доставите:

  • Извештај на спортски клубови и активни спортисти за наменско користење на средствата од даночно ослободување

(во прилог ви доставуваме форма на извештај за корисниците на средствата од даночно ослободување, во pdf и во работна верзија која треба да се користи за поднесување на бараниот извешттај)

“Согласно член 14-е, став 3 од Законот за спорт, спортските клубови и активните спортисти, извештаите од наменското користење на средствата од даночно ослободување имаат обврска да ги достават до надлежната национална спортска федерација најдоцна до 10 март наредната година”, се вели во соопштението на ФФМ.

Аms-lista-na-fudbalski-klubovi-koi-se-steknale-so-pravo-za-dobivanje-na-vaucher-za-2021-godina.pdf 

ИЗВЕШТАЈ за наменски потрошени средства за спортски клубови и активни спортисти.pdf 

ИЗВЕШТАЈ за наменски потрошени средства за спортски клубови и активни спортисти.doc 

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!