ФудбалФудбал - ВТОРА ЛИГАФудбал - Македонска репрезентацијаФудбал - ПРВА ЛИГА

ФОТО: Редовен семинар за делегати на Прва МФЛ и Втора МФЛ

Комисијата за натпревари при Фудбалската федерација на Македонија, денеска во хотел „Хилтон”, во Скопје го одржа редовниот семинар со делегатите на натпреварите од Првата МФЛ и Втората МФЛ.

ФОТО: ФФМ

На редовен работен состанок со делегатите, главни тема беа безбедноста, заштита на интегритетот на натпреварувањето, како и  промената на одредени точки во Пропозициите на  натпреварите во Прва и Втора МФЛ.

ФОТО: ФФМ

Исто така на состанокот беше одржано предавање од страна на одделот за безбедност и интегритет на ФФМ на тема „Борба против местење на фудбалски натпревари”. Делегатите беа запознаени со начинот на кој треба да го штитат интегритетот на фудбалската игра на територијата на државата.

ФОТО: ФФМ

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!