ЕУРО 2020Фудбал

Европското првенство започнува утре: Погледнете го целиот распоред на групната фаза

Европското првенство во фудбал, кое навивачите го очекуваат подолго од кога и да е, конечно започнува утре.

Затоа, го објавуваме распоредот на натпреварите од групната фаза на Европското првенство, така што имате прецизни датуми на едно место и изберете ги натпреварите што сакате да ги гледате.

ГРУПА А

Коло 1

 • 11 јуни (21.00 часот) Турција – Италија (Олимпико, Рим)
 • 12 јуни (15.00 часот) Велс – Швајцарија (Олимписки стадион, Баку)

Коло 2

 • 16 јуни (18.00 часот) Турција – Велс (Олимписки стадион, Баку)
 • 16 јуни (21.00 часот) Италија – Швајцарија (Олимпико, Рим)

Коло 3

 • 20 јуни (18.00 часот) Швајцарија – Турција (Олимписки стадион, Баку)
 • 20 јуни (18.00 часот) Италија – Велс (Олимпико, Рим)

ГРУПА Б

Коло 1

 • 12 јуни (18.00 часот) Данска – Финска (стадион Паркен, Копенхаген)
 • 12 јуни (21.00 часот) Белгија – Русија (Крестовски, Санкт Петербург)

Коло 2

 • 16 јуни (15.00 часот) Финска – Русија (Крестовски, Санкт Петербург)
 • 17 јуни (18.00 часот) Данска – Белгија (стадион Паркен, Копенхаген)

Коло 3

 • 21 јуни (21.00 часот) Русија – Данска (стадион Паркен, Копенхаген)
 • 21 јуни (21.00 часот) Финска – Белгија (Крестовски, Санкт Петербург)

ГРУПА Ц


Коло 1

 • 13 јуни (18.00 часот) Австрија – Македонија (Национална арена, Букурешт)
 • 13 јуни (21.00 часот) Холандија – Украина (Јохан Кројф, Амстердам)

Коло 2

 • 17 јуни (15.00 часот) Украина – Македонија (Национална арена, Букурешт)
 • 17 јуни (21.00 часот) Холандија – Австрија (Јохан Кројф, Амстердам)

Коло 3

 • 21 јуни (18.00 часот) Македонија – Холандија (Јохан Кројф, Амстердам)
 • 21 јуни (18.00 часот) Украина – Австрија (Национална арена, Букурешт)

ГРУПА Д


Коло 1

 • 13 јуни (15.00 часот) Англија – Хрватска (Вембли, Лондон)
 • 14 јуни (15.00 часот) Шкотска – Чешка (Хемпден Парк, Глазгов)

Коло 2

 • 18 јуни (18.00 часот) Хрватска – Чешка (Хемпден Парк, Глазгов)
 • 18 јуни (21.00 часот) Англија – Шкотска (Вембли, Лондон)

Коло 3

 • 22 јуни (21.00 часот) Хрватска – Шкотска (Хемпден Парк, Глазгов)
 • 22 јуни (21.00 часот) Чешка – Англија (Вембли, Лондон)

ГРУПА Е


Коло 1

 • 14 јуни (18.00 часот) Полска – Словачка (Крестовски, Санкт Петербург)
 • 14 јуни (21.00 часот) Шпанија – Шведска (Олимписки стадион, Севиља)

Коло 2

 • 18 јуни (15.00 часот) Шведска – Словачка (Крестовски, Санкт Петербург)
 • 19 јуни (21.00 часот) Шпанија – Полска (Олимписки стадион, Севиља)

Коло 3

 • 23 јуни (18.00 часот) Словачка – Шпанија (Олимписки стадион, Севиља)
 • 23 јуни (18.00 часот) Шведска – Полска (Крестовски, Санкт Петербург)

ГРУПА Ф


Коло 1

 • 15 јуни (18.00 часот) Унгарија – Португалија (Ференц Пушкаш, Будимпешта)
 • 15 јуни (21.00 часот) Франција – Германија (Алијанц Арена, Минхен)

Коло 2

 • 19 јуни (15.00 часот) Унгарија – Франција (Ференц Пушкаш, Будимпешта)
 • 19 јуни (18.00 часот) Португалија – Германија (Алијанц Арена, Минхен)

Коло 3

 • 23 јуни (21.00 часот) Португалија – Франција (Ференц Пушкаш, Будимпешта)
 • 23 јуни (21.00 часот) Германија – Унгарија (Алијанц Арена, Минхен)

Поврзани Наслови

Back to top button
error: Текстот е заштитен !!